Teemu Lahtinen Uudessa Suomessa Suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa

Kaikki blogit puheenaiheesta SKDL

Kuinka paljon ihminen tarvitsee maata

Katselen tuossa edessäni pöydällä pinon päällimmäisenä lepäävää pientä, käytettynä taannoin hankkimaani kirjaa ja mietin, miten paljon elämiseen tarvitaan teoriaa.

Kirja on julkaistu kohta sodan jälkeen, sen on kirjoittanut J W Keto, kustantanut Työväen kirjarengas, ja kirjan nimi on "Marxin sosiologian peruspiirteet".

Outo joukko – vuoden 1945 vaaleissa valittu SKDL:n eduskuntaryhmä

Outo joukko – vuoden 1945 vaaleissa valittu SKDL:n eduskuntaryhmä

eli linnakundeja ja muita maanalaisia…

Miksi 5 vuoden kommunisminvastaisen sotimisen jälkeen 24 % äänesti SKDL:oa 1945?

Miksi 5 vuoden kommunisminvastaisen sotimisen jälkeen 24 % äänesti SKDL:oa 1945?

*

Johdanto

Aikakaudet vaihtuvat.  Joskus vain jäät lähtevät ryskyen.  Routa liikkuu, kuten Matti Kuusi kirjoitti. 

Tässä idea mitä hienoimmin toteutettuna:

Mitä siitäkin sitten tulisi jos te kommunistit saisitte vallan?

Mielenkiintoinen kysymys, johon on oikeastaan aika helppo vastata. Ei tarvitse edes keksiä ja kuvitella vaan voi tarkistaa asian historiankirjoista. Mitä tapahtui kun kommunistit olivat Suomessa päässeet valtaan?

SKDL jätti vasemmistolle kestävän perinnön

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun Suomen kansan demokraattinen liitto SKDL perustettiin. Se kokosi sodan jälkeen maan alta nousseen vasemmistolaisen työväenliikkeen ja vaikutti vuosikymmenten ajan keskeisesti siihen, että Suomesta kehittyi nykyinen koko maailman mittakaavassa ainutlaatuinen hyvinvointivaltio.

Uudenmaan Vasemmistoliitto järjesti viikonloppuna 70 vuotta täyttävän SKDL:n merkeissä maakuntajuhlan, jossa kertasimme paitsi menneisyyttä, katsoimme myös tulevaisuuteen.

Suuria suomalaisia

Itsenäisyytemme 96-vuotis merkkipäivän aattona mieli herkistyy muistelemaan maamme historian merkittävimpiä henkilöitä - heitä, joiden ansiosta Suomi on paitsi itsenäinen, niin myös oleellisesti omaleimainen, edistyksellinen ja aina uuteen nousuun kurkottava valtio.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä