Teemu Lahtinen Uudessa Suomessa Suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Perussuomalaiset

Millaista huumepolitiikkaa perussuomalaiset haluavat tehdä?

Tämä on minulle mysteeri ja olisi hienoa jos joku perussuomalainen aktiivi vastasi minulle, meille joita asia mietityttää. 

Selväähän on se että nykyinen huumepolitiikka on vanhakantaista ja perustuu suurin osin ei tutkittuun tai hyvin vanhaan tietoon. Nykyinen huumepolitiikka ei kannusta haittojen minimointiin. Lisää se niitä kyllä luo jatkuvasti. 

Kansanedustaja Mari Rantanen sivuaa aihetta silloin tällöin. Samoin Tom Packalén, Tynkynen joskus jotain myös asiasta maininnut.

Mutta minua kiinnostaa puolueen linja.

Tekikö Perussuomalaisten poliitikko juuri suomalaista poliittista historiaa?

Nurmijärveläinen Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Maiju Tapiolinna ilmoitti juuri, että hän on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Sosialidemokraattien poliitikko Husu Husseinin Twitterissä esittämästä rasismisyytöksestä perussuomalaisia sekä heidän äänestäjiään ja kannattajiaan koskien.

Perussuomalaisten syyskampanja: ”sanavapaus on riistetty meiltä”

Merkeistä päätellen perussuomalaisilla on tulossa kampanja sananvapaudesta. Se käsittänee seuraavat:

-  Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vaatii MTV3:n suorassa valtakunnallisessa lähetyksessä oikeutta puhua loisista ja haittamaahanmuutosta sanktioitta, edes ymmärtämättä, mikä ero on sanan ”loukata” arki- ja juridisella käytöllä,

Halla-aho ei ollut avoin europarlamenttiryhmän vaihtamisen syistä

Perussuomalaisten liittyminen enemmistöltään Putin-myönteiseen Identiteetti ja Demokratia (ID) -europarlamenttiryhmään on herättänyt hämmennystä Suomessa. Huhtikuussa Jussi Halla-aho selitti jo viime vuonna aloitettua ryhmänvaihtoprosessia pragmaattisesti: ”Suuri ryhmä tarkoittaa suurempaa vaikutusvaltaa”

Mikä on keskustan idea ja tarkoitus?

Keskusta etsii puheenjohtajaa. Halukkaita on vähän. Vain Antti Kaikkonen ja Katri Kulmuni ovat pyrkimässä puheenjohtajaksi. Annika Saarikon nimi on jatkuvasti esillä, vaikka hän ei pyri puheenjohtajaksi syksyllä 2019. Voi kysyä, valitseeko keskusta syksyn 2019 ylimääräisessä puoluekokouksessa puheenjohtajan vai Annikka Saarikolle äitiysloman sijaisen.

Valtamedia, valtamedia, valtamedia!

Suomessa on poliittisesti korrektimpaa ja vähemmän rohkeutta vaativaa sanoa kolme kertaa puolustusministerin suusta ”Venäjä, Venäjä, Venäjä” tai vaikka ”Putin, Putin, Putin”, kuin johtavien poliitikkojemme toimesta (pl. perussuomalaiset) analysoida valtamediamme tilaa sen ”puolueettomuudessaan”. Valtamedia on pyhä lehmä, keisari ilman vaatteita kytköksissä valtaapitäviin. Siinä hovissa on tilaa ainoastaan nykysysteemin tosiuskovaisille ja hovinarreille.

Oikeistoradikalismi ja "juutalaiskristillinen kulttuuri"

Länsimaisen oikeistoradikalismin pääuoman eräs merkittävin tunnusmerkki on islamvastaisuus. Kyse on vastajihadistisesta ääri-ideologiasta, jota Suomessa edustaa puhtaimmassa muodossaan Perussuomalaiset. Keskeisenä poliittisena mantrana on väite siitä, että niin sanottu ”juutalaiskristillisen kulttuuri” olisi jollakin erityisellä tavalla uhattuna ”haitalliseksi ideologiaksi” kuvatun islamin vuoksi. Asetelmassa on tuttua. Se on nimittäin suoraa lainaa keskiaikaisen kristillisen Euroopan historiasta.

Neitsytmatka

Perussuomalaisiin liittyminen on merkinnyt minulle monen neitsyyden menettämistä ja uusia, miltei nimenomaan positiivisia kokemuksia. Puoluekokousneitsyys ja Herra puheenjohtaja Jussi Halla-ahon kättely olkoot esimerkkejä niistä monista neitsyyksistä, joita olen menettänyt. Ennen puoluekokousta, sinne matkalle lähtöä ja jäsenistön tapaamista elin vahvasti uutisverhon takana. Ennakkoluulot olivat, että miltei kaikki ärisisivät maahanmuuttajista ja rinteen hallituksesta. Eikä siinä, olisihan aika kulunut niinkin. Mutta yllättätyksekseni puhe näistä kahdesta aiheesta oli varsin vähäistä.

Agendamedialistin etnonationalismi

Haluan onnitella valtamediaa innovatiivisuudesta. On lanseerattu uusi pilkkanimi, ”etnonationalisti”. Kun Johanna Vehkoon saaman tuomion jälkeen joudutaan välttämään rasisti ja natsi –termien viljelyä, on kehitettävä uutta sanastoa. Sana ”etnonationalisti” on terminä sopivan epämääräinen, ja siksi sopiva agendamedialistien uuskieliseksi leimakirveeksi.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä