Teemu Lahtinen Uudessa Suomessa Suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Uskonvapaus

Uskonvapauden edistäminen Suomessa

Ranskan hovioikeus on määrännyt Publierin pikkukaupingin poistamaan kaupungin puistosta sakkorangaistuksen uhalla pyhää neitsyt Mariaa esittävän patsaan, sillä se rikkoo Ranskan lakia. Ranska on sitoutunut edistämään uskonnollista neutraliteettia ja Ranska onkin yksi Euroopan sekulaareimmista maista, eli tavoitteissaan se on onnistunut hyvin toisin kuin mikään muu Euroopan maa kuten Suomi.

Raamattu, kristillinen etiikka ja Suomen laki

Raamattu, kristillinen etiikka ja Suomen laki

 

Usein kuulee tai näkee kristinuskoa Suomessa puolustettavan perinteisenä uskontona tai meidän lakiemme pohjautuvan kristinuskon perinteisiin ja käytänteisiin. Näkeepä joskus argumenttina jopa kymmenen käskyä olevan meidän lakiemme pohjana. 

 

Tämähän on ihan höpöä, ehkä eniten tuon viimeisen kohdan osalta.

 

"Ei pidä kaivaa verta nenästä"

Suomi - muiden pohjoismaiden osana voi nauttia varsin liberaalista yhteiskunnasta. Yksi liberaalin yhteiskuntamme kulmakivistä on perustuslakimme, mikä antaa kansalaisillemme varsin laajat vapaudet. Maailmanlaajuisesti katsottuina, ne eivät lainkaan ole itsestäänselvyyksiä. Kaksi vapautta mainitakseni, meillä on henkilökohtaisille tasoille asti annettu vapaudet poliittiseen järjestäytymiseen ja uskonnolliseen toimintaan. Näiden, ja muidenkin vapauksien takana on se tärkein - sananvapaus.

Tarvitsemmeko uskonvapautta?

Otsikko on jo niin provosoiva Suomen kaltaisessa demokratiassa, että se saa hyvin herkästi klikkaamaan tekstin auki ja katsomaan, että mitä mahtaa olla kirjoittajalla mielessä. Koska otsikossa on oltava sisällöllisesti sama idea kuin itse leipätekstissä, niin kokeillaanpa nyt perustella otsikon mukaisesti asiaa. 

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä