Teemu Lahtinen Uudessa Suomessa Suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Lakko-oikeus

Äärioikeisto vie - vasemmisto ei edes vikise

Jälleen valtamedian uutisvirta näyttää kiertäneen nykyisessä menossamme kuvaavan tapahtuman. 

Ruotsissa sikäläinen Sosiaalidemokraattinen ammattiliitto LO, akateeminen ammattiliittoyhtymä TCO ja Ruotsin elinkeinoelämän keskusliitto ovat yllättäen esittäneet sopimusta ”ruotsalaisen mallin pelastamiseksi” lakko-oikeutta rajoittamalla.  Taustalla on kiista kuka saa edustaa satamatyöläisiä Göteborgin satamassa mutta seuraukset kauaskantoisemmat.

Nobina ropina

On se vaan niin väärin, että hihat käärin?

Nobinan työväki lakkoilee, kun toimistossa on ollut turpakäräjät, On se vaan ihmeellistä, että julkisen liikenteen käyttäjät laitetaan kärsimään siitä kun joku poltaa pinnansa ja joku toinen hihansa.

Jos ihminen ampuu toista kuolettavasti päähän, hän saa tuomion ja asia jää tähän. Mutta kun työnantaja vetää herneen nenään ja huutaa, niin huomenna seisoo koko työmää ja kuuntelee.

Lakko – yksipuolista tahtoa vai huomioivaa solidaarisuutta?

Onko työntekijöillä oikeutta aiheuttaa ongelmia työnantajalleen ja tämän asiakkaille, vaikka kysymyksessä olisi työntekijöiden mahdollinen työn menetys tai saavutettujen etujen heikennys? Entä itse lakkoilun syy, mahdollisesti omistajan ja työntarjoajan suorastaan väärät päätökset järjestellä työ- ja yhtiön toimeentuloedellytyksiä. Kuka osaa arvioida lopulta oikein huomista?

~ https://yle.fi/uutiset/3-9775068 -

.

... Veturimiesten lakolle perusteluja - veturimiesten näkökulmasta.

ILO:n 106. yleiskokous (osa 9)

Guatemala – C87 ammatillinen Järjestäytymisvapaus ja ammatillisen järjestäytymisoikeuden suojelu

Ei Suomessa Osata Lakkoilla!

Ranska on Maailmanmestari!

Lähes joka päivä lakkoja kaikkialla maassa, satoja kuukaudessa...

Netissä on Lakkokalenteri kuukausiksi eteenpäin...

Löytyy myös App - kalenteri, jonka avulla on helppo suunnitella lakkoilunsa ja osallistumisensa...

Tästä voi Suomi ottaa oppia!

Vai pitäisikö sittenkään?

Linkistä kalenteriin, tai katso kuukauden ajalta lista alla (Maaliskuu).

http://www.cestlagreve.fr/calendrier/


27

Jokerit ja Posti

Joskus yhden lehden yksi ainoa kappale  voi kertoa käsittämättömän monta asiaa:

"Musiikki kaikuu kovana lasiseinän takaa Postin aitioon Hartwall-Areenalla. Jokerit valmistautuu kohtaamaan kaukalossa Avtomobilist Jekaterinburgin. Postin ja Palvelualojen työnantajien eli Paltan johtajat kertovat toimittajille, kuinka vääntö sujuu työmarkkinakentällä." (Talouselämä 38/2015, s. 25)

No, laitetaan vielä seuraavakin kappale:

Postissa käynnistyvät "laajat työtaistelutoimet"

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ilmoitti tänään, että se käynnistää Postissa "laajat työtaistelutoimet" eli kaiketi lakon. Aiemmin tänään uutisointiin, ettei posti kulje nytkään Pohjois-Suomeen laisinkaan. Ulosmarsseja on ollut tänäänkin eri puolilla maata.

Syntipukiksi on joutumassa vuokratyöfirma SOL Henkilöstöpalvelut Oy, joka on yrittänyt lähettää työntekijöitään Postin toimipaikkoihin. Vuokratyötä koskeva kiista näyttäisi olevan äärimmäisen tärkeä koko ay-liikkeelle. PAU:n tiedotteessa ei puhuta palkoista tai muista työehdoista mitään.

Liitot kuumana vuokratyöläisten käytöstä lakkojen murtamiseen

Palvelualojen ammattiliitto PAM ottaa voimakkaasti kantaa Postin työkiistaan. Se väittää, että vuokratyöfirma SOL "rikkoo kansainvälisiä sopimuksia" lähettäessään työntekijöitään keskelle Postin kiistaa. PAM:in mielestä Posti on tehnyt SOL Henkilöstöpalvelu Oy:n kanssa "rikkurisopimuksen." Jo eilen postilaisten tueksi ehti ay-liikkeen syömähammas AKT.

Sataa sataa ropisee vasemmiston laariin.

Hallituksen sanelupolitiikka aloittaa vasemmiston äänisaaliin kasvun. Eniten menettävät perussuomalaiset, jotka ovat antaneet kansalle mitä tilasivat. Ainut harmi on perussuomalaisten hajoaminen maltillisiin, sekä radikaaleihin maahanmuuton vastustajiin. Radikaaleilelle ei jää poliittiseen työkalupakkiin kuin maahanmuutto. Maltilliset persut haviävät vähitellen pelikentältä pois.

Äänestäjän kuluttajansuojana olkoon yleislakko

Kun poliitikot lupaavat aivan muuta kuin mitä he lähtevät valituksi tultuaan toteuttamaan, niin äänestäjälläkin pitää olla oikeus järjestyä kollektiiviksi ja olla tekemättä sovittuja töitä verorahojen ja yritysten voittojen tuottamiseksi. Se on suora demokraattinen toimenpide, ja kun hallituksen budjetista on tehty niin selkeä tulonsiirto työntekijöiltä omistavalle luokalle kuin nyt on, niin meidän tulee palata käyttämään samoja keinoja, mitä ei olla käytetty Suomessa vuosikymmeniin.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä