*

Teemu Lahtinen Uudessa Suomessa Suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan ihmisoikeussopimus

Ympäristönsuojelu

Onko Amerikasta tulossa turvallisempi ympäristö ihmisille kuin Euroopan Unionista?

Ihmisoikeudet meillä ja muualla

Presidentti Sauli Niinistö otti ihmisoikeudet esille Iranin-vierailullaan. Ville Niinistön mielestä meidän tulee puolustaa vapautta ja ihmisoikeuksia kaikkialla Euroopassa. Ajatus on hieno mutta yhtä horjuva kuin suutarin lasten kengät. Tehkää niin kuin sanon mutta ei niin kuin teen.

Ihmisoikeudet ja tuulivoima Suomen länsirannikolla

In June 2014, the report of the Finnish Ministry of Health called for a minimum distance of 2 km from the houses by concluding: "The actors of development of wind energy should understand that no economic or political objective must not prevail over the well being and health of individuals. " http://epaw.org/echoes.php?lang=en&article=ns122

 

 

Espanja syöksyy takaisin Francon aikaan

Kirjoitin viime joulukuussa Espanjan kongressin hyväksymästä tukahduttamis- ja anti-protestilaista, jolla rajoitettiin tuntuvasti maan kansalaisten oikeuksia. Lukuisat eri ihmisoikeusjärjestöt ovat asettuneet vastustamaan lakia, joka hyökkää suoraan keskeisiä ihmisoikeuksiamme, kuten esimerkiksi mielipiteen ilmaisuoikeutta, vastaan. Toistaiseksi vastustaminen on ollut tuloksetonta.

Hyvää maailman pakolaispäivää

Viime aikoina Uusi Suomi Puheenvuoro-blogeissa ja muuallakin on ollut esillä pakolaisaiheisia kirjoituksia. Useissa on esitetty kaikenlaisia perusteita miksi pakolaisia pitää ottaa lisää ja paisultelu Välimereen hukkuneiden kokemuksia, kuin ne olisivat maailman isoin asia. Itseäni on suuresti huvittanut muutamien listaukset, miksi pakolaisia pitää ottaa lisää ja kuinka Karjalan evakko reki on jäänyt eräällä entiseltä presidentiltä mieleen kummittelemaan ja niin edelleen.

Suomalaisesta sosiaalipolitiikasta ja ihmisoikeuksista

Laitan tämän kirjoitukseni myös tänne usariin.

Olen useasti kirjoittanut siitä kuinka Suomi loukkaa ihmisoikeuksia. Viime viikolla uutisissa vilahti jotain mielenkiintoista. Uutisissa kerrottiin Suomen sosiaaliturvan tasosta, joka on liian alhainen.

Tässä muutama teksti asiasta:

Sananvapaus – entäs muut vapaudet?

Onko Tarmo Kunnas ainoa, joka näkee Ranskan tapahtumissa muuta kuin islamilaisia pahiksia ja loukattua sananvapautta? Työkaverini kannanotto ja haastattelu on julkaistu laajana STT-juttuna.  Keskisuomalainen kirjoittaa:

Rahalla vapaaksi

Tutkintavankien päästämistä vapaalle jalalle takuita vastaan pohditaan parhaillaan oikeusministeriössä. Tämä tarkoittaa  rahasummaa, joka rikoksesta epäillyn pitää maksaa päästääkseen vapaaksi. Rahat saa takaisin, kun saapuu oikeudenkäyntiin sovitusti.

Sukupuolineutraali avioliitto ei ole ihmisoikeus

Tänään on hyvä päivä puuttua erääseen yhteiskunnallisessa keskustelussa ärsyttäneeseen asiaan, nimittäin ihmisoikeuksien banalisointiin. Sukupuolineutraalia avioliittoa, jota viimeaikoina on edistetty tasa-arvoisen avioliiton nimikkeellä (vaikka tasa-arvo on nähty siinä mielessä sukupuolisidonnaisena terminä, ettei edes tasa-arvovaltuutettu saa puuttua muuhun kuin miesten ja naisten välisen tasa-arvon ongelmiin), on väitetty lukuisissa yhteyksissa ihmisoikeusasiaksi.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä