Teemu Lahtinen Uudessa Suomessa Suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa

لن استسلم

لن استسلم eli 'en alistu' arabiaksi. Vastaan näin kaikille uskonnollisille kiihkoilijoille ja tällä kertaa kohdistan vastaukseni Nuotta-lehdelle, joka on aiheuttanut myrskyn kalkissa lanseeramalla Älä alistu! -kampanjan, jonka keskeinen viesti on (ainakin olevinaan) yksilöllisyyden tukeminen ja ryhmäpaineen vastustaminen.

Käytännössä kampanja on nähty homovastaisena 'eheyttäjien' aloiteena osassa Pride-iskun ja homoillan sarjaa. Minusta vaikuttaa siltä, että tämän sodan osapuolet ovat kumpikin vilpittömiä ja tulisieluisesti omissa juoksuhaudoissaan. Kummatkin puolustavat oman näkemyksensä mukaan yksilöä ryhmäpaineelta ja syrjinnältä. Satunnainen kamppailun seuraaja voi olla ymmällään, että mistä nämä jengit riitelevät.

Kyseessä on eräänlainen sapelinkalistelu. Yhteenottoa edeltävä uhittelu ja testailu. Aggressioon vastataan molemmilta puolilta päättäväisesti ja osoitetaan ettei periksi olla antamassa; toisella puolella saatetaan vielä tarkentaa sitä peräänantamattomuudeksi. Tässä vaiheessa välinpitämättömyys tulkitaan heikkoudeksi ja sellaista viestiä ei vastapuolelle haluta antaa. Vaalien lähestyminen toimii katalyyttina ja rivejä halutaan tiivistää.

Kummallakin on selvä viholliskuva, mutta se ei välttämättä vastaa todellisuutta. Setalaiset näkevät nousevan suvaitsemattomuuden, jonka päätepisteessä häämöttävät tuhoamisleirit kun taas eheyttäjät näkevät kaikkialle aggressiivisen syövän tavoin leviävän homoseksuaalisuuden joka aikanaan tulee uhkaamaan heitäkin. Suuresta enemmistöstä tämä vaikuttaa vähän huvittavalta; homous ei tartu  ja toisaalta emme enemmistönä anna mahdollisuutta vainoillekaan. Siksi kummankin osapuolen kampanjat ovat oikeasti turhia, mutta toki omilleen rajattoman tärkeitä.

Tulee vaan mieleen että olisi tässä oikeitakin ongelmia, joista yhteiskunnassa pitäisi keskustella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Markus Lehtipuu

Loistavaa!

Olet omalla suosituslistallani eduskuntaan, ja säilytät paikkasi! Viisaita, kovin viisaita sanoja!

* * *

Tuon keskusteluun uuden teorian, jota kehittelen omaan blogiini.

Mikko Niskasaari

Terve Teemu!

Onhän tässä välillä ihmetyksen sormi hämmästyksen suussa.

Pitäisi päättää, onko oikein maksaa noin kaksi (tai kolme) kertaa suurempi summa, kuin 90-luvulla lahjoitimme omille hulivilipankeillemme jotta niiden omistajat saivat olla rauhassa; maksaa siis rahastoon, joilla turvataan maksimaaliset voitot Saksan ja Ranskan hulivilipankeille, jotka ovat lainanneet kuin humalaiset helppoheikit hulivilivaltioille Kreikka, Irlanti, Portugal - eikä ole Italiakaan kaukana kerjuulle lähdöstä.

Pitäisi päättää, miten täytetään "kestävyysvaje", josta jotkut häikäilemättömät riivinraudat - kuten minä - kehtaavat vihjailla sen johtuvan suurelta osin siitä, että valtion verotuloja on pienennetty, kun on ollut niin hillitön kiire purkaa varakkaiden vetotusta. Onhan se nyt ihan kamalaa, härregååd, jos niin hieno herra kuin vaikkapa Mikael Lilius joutuu maksamaan veroa saman prosentin kuin joku kälynen siivooja. Fy Fan!

Tällaisista asioista sitä pitäisi puhua ja päättää. Vieläpä vakaasta harkinnasta.
Mutta eipä aamua, ettei se alkaisi - ainakin netissä - silmille kaatuvalla pläjäyksellä homot sitä, homot tätä -jänkätyksellä.
Sanoisin, että se panee sitä joka antaa ja niin kauan, kuin touhu on vapaaehtoista ja aikuisten keskeistä, asia on yhteiskunnalle so what?

Sovitaanko sentään yhdestä asiasta? Ensi vaalikaudella ei tuoda eduskunnalle yhtään uutta idioottiesitystä aselain muuttamiseksi, ja jos pelisääntöjä yrittää muuttaa omilla päätöksillään joku [sensuroitu] poliisijohtaja, se saa potkut?

Mikko Niskasaari
toimittaja

Toimituksen poiminnat

Sivut