Teemu Lahtinen Uudessa Suomessa Suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa

Vasemmiston vi*utus

  • Vasemmiston kannatuksen kehitys
    Vasemmiston kannatuksen kehitys

Viime päivinä Kansanuutiset on kunnostautunut perinteisellä vaaleja edeltävällä persubashauksellaan ja mieleeni tuli vähän selvitellä, mistä moinen kiukuttelu oikein voisi johtua.

Tein pienen Excel-harjoitteen ja sain aikaan oheisen kaavion, jossa kuvataan vasemmiston (SKDL+Vas.)vaalimenestystä 1950-luvulta tänne 2010-luvulle. Trendi on selkeä ja auttaa ymmärtämään miksi siellä ollaan pipo kireällä ja valmiita valehtelemaankin kehityksen kääntämiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Lalli Laaksonen

Hyvä huomio.

Vasemmistolla on ollut riittävästi aikaa ja jopa varoja ja tutkijoita ja taiteilijoita ryhdistäytyä, jotta edes sen omimmat kannattajat olisivat pysyneet joten kuten kelkassa. Vaan eivät.

Vasemmisto jo hylkäsi marksilaisuuden, Leninistä ja Stalinista puhumattakaan. Sekään ei auttanut.

Jäin vain sydän vasemmalle. Ei yhtään älyllistä visiota ja keinoa.

Jäljelle jäi vain haave maksaa kaikkien maailman pakolaisten ongelmat omien kannattajien kukkaroista.

Surullinen tarina, jos se nyt aikanaan suretti ja nykyään ei ainakaan.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Tuosta visiosta: periaatteessa zeitgeist-liike voisi olla sopiva visio vasemmistolle. Kaikki paukut vaan siihen. Munamieskin tukisi vasemmiston brändiä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Vasemmistolla on ollut ilmeisesti käytössä muutkin keinot, mikäli Terttu Savolaa on uskominen: Vaalivilppi Suomessa ja kuinka se hoidetaan

http://www.youtube.com/watch?v=goIDq_oRbEY

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Oho, olipa linkki! Terttu Savolan juttu on aivan uskomaton! Eihän tässä voi luottaa enää mihinkään, suomut tipahtelee silmiltä aina kun avaan netin.
Kiitos Riikka, olet todellinen infopankki ja tietotoimisto.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Vasemmisto on jatkuvasti pannut panoksia väärään hevoseen.

Se on langennut omalla vuorollaan eduskunnan oikeistolaisimman puolueen,Rkp:n,apupuolueeksikin.Käsittämätön yhtälö,mutta mahdollista Suomessa.

Vastikään Arhinmäki mainosti kannattavansa pakkoruotsia. Sopii sosialistille sillä sosialismissa valtio holhoaa kansaa ja viranomaiset tietävät paremmin kuin kansa mikä on kansalle hyväksi.

Lalli Laaksonen

Pakkoruotsin kannatus sopii vasemmistolaisille hyvin. Heistä, köyhistä ja onnettomista, tuntuu hyvältä, kun hurri hiukka kiittää. Rinta röyhistyy: minä olen hieno, kun niin arvostettiin, tuolta paremmaltakin kansalta.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Lasse,

Ruotsikoilla on hyvin kohtelias tapa osoittaa kuka on "alempana".

"Men min lilla vän". Lisäksi taputus olalle. Ystävällisesti tietysti.

Ei sitä pidä ottaa kohteliaisuutena vaikka huonosti ruotsalaista kulttuuria tuntevat niin tekevät.

Jostain syystä pakollisien ruotsin opintojen aikana opetetaan vain ruotsalaisuuspropagandaa. Tämä toinen puoli jää valtion virallisen ideologian opettajilta kertomatta:

http://ryyti.blogspot.com/2009/11/ruotsalainen-inn...

Lalli Laaksonen

Juu, on koettu. Samalla tavalla minäkin rapsutan koiraa.

Seppo Kolm

Jännää. Saas nähdä, onko persujen kannatuksen romahtaminen ensi vaalikaudella kuinka paljon jyrkempi.

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Se onkin jännä paikka se. Sopii vaan toivoa, että persujen suurta romahdusta toivovat eivät näissä vaaleissa "keinotekoisesti" nosta kannatustamme liian korkealle.

Jussi Heino

Teemukin voi tuosta alta käydä katsomassa kun teidän kannatus tästä nousee kun hieman kritsoin teitä ja ihan aiheesta. Mielenkiintoista katsoa mitä tuleman pitää kun tulee helmikuun lopun Gallup mittaukset. Jokohan 20% menee Persuilla rikki?

Tuossa alla blogini jossa kritiikki:

http://jussimanhki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/60683-...

Ps. en ole muuten ikinä kuulut että valehtelusta kiinni jääminen lisää jonkun henkilön tai puolueen luottamusta sekä uskottavuutta. Mutta kaipa se on totta kun kuuntelee sinua ja muita Persuja. Ehkäpä muutkin puolueet rupeavat valehtelemaan jos se pitää paikansa. Lets see.

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Valitettava työtapaturma. Putkonen on markkinoinut "Soinin mallia" jo Porin kokouksesta lähtien eikä meille juolahtanut mieleen, että siitä koituisi ongelmia. Salaisuus sei ole missään vaiheessa ollut, vaan Putkosen asiantuntemusta on painotettu puolueen viestinnässä.

Jussi Heino

Teemu,

Säkin olet pahasti uskossa. :( Persu-uskossa

Se ei ollut mikään tapaturma. "Jos olette miettineet että mitä se Soini siellä Brysselissä ja Strasbourissa on 1,5 v tehnyt niin tässä se nyt sitten on" (ei ehkä ihan sanasta sanaan mutta sekin löytyy eli noin Soini sanoi kun se esiteltiin). Onko sinulla Teemu jokin ymmärryksessä vialla vai etkö kykene näkemään mikä on totuus? HALOO? Oles nyt mies ja tunnusta sinäkin tosiasia jota Reijo Tossavainen ei kyennyt. Soini VALEHTELI!

Soini on itse tunnustanut mutta ihmeellisesti ei kukaan muu Persuista.

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Sopii sitä minun puolestani valöehteluksikinkutsua jos siihentahtoo uskoa. Minä vain olen Porista lähtien kuullut Putkosen markkinoivan Soinin mallia.

Jussi Heino

Teemu,

Aamen ja tule onnellikeksi sokeassa uskossasi. Uskomatonta että voi ihminen sulkea totuudelta mielensä kun pelkää että maailma romahtaa. No kyllä se totuus sullekin vielä aukeaa.

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Halleluja, sinä olet vahva uskossasi minun uskooni. Minä tiedän että sinun uskosi kohde on mielikuvituksesi tuotetta. Ja minä tiedän että kuulemani ja kokemani on oikeasti kuultuja ja koettuja.

Jussi Heino

Näinpä juuri. Mielenkiintoista olisi tosiaan tietää mitä pitäisi Soinin tehdä että silmäsi aukeaisi? No eiköhän se sieltä joku päivä tule. Mutta alaspäin meno on onneksi teillä alkanut joten hyvää matkaa ja hyvää yötä.

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Mistä sinä olet päätellyt, että asia olisi minulle merkittävä? Mitä merkitystä sinulle on sillä, uskonko minä Soinia vai en?

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

17.4.2011 tulos riippuu aika paljon siitä kuinka aktiivisesti suomenkieliset äänestävät.

Kalevi Kantele

Teemu, jatka Exel-harjoituksiasi. Laita seuraavaan kuvaan näkyviin muutama prosenttiluku ja muutama vuosiluku (esim. NL:n romahdus) niin kuvasi olisi paljon luettavampi ja informatiivisempi.

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Kaavion ensisijainen tavoite ei ole informatiivisuus, muutoin olisin kyllä pistänyt mukaan asteikot, vuosiluvut muut normaaliin kaavioon kuuluvat elementit. Tämän on tarkoitus toistaa erästä vakiintumassaolevaa meemiä: http://cms.hommaforum.org/images/stories/homma_ja_...

turunen (nimimerkki)

Kaavio on kuvaava - toisin kuin vasemmistoliiton omilla sivuilla oleva väite "vasemmistoliiton kannatus on ollut tasaista".

Oikeasti kannatus on ollut melkoisen tasaista alamäkeä.

Kalevi Kantele

Tämä ei kuulu aiheeseen, mutta kerro mitä tarkoitat meemillä. Tiedän, että Richard Dawkins on kirjassaan "Geenin itsekkyys" markkinoinut meemiä tarkoittamaan "kultuurista geeniä". Ongelma on, ettei moista meemiä ole koskaan kokeellisesti todennettu. Se on vähän samanlainen asia kuin "tunneäly" tai Tofrim Lysenkon väite, että opitut asiat periytyvät. Mukavia asioita, joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Harri Rautiainen

'"vasemmistoliiton kannatus on ollut tasaista".'
Sopivalla logaritmisella asteikolla ja origon siirrolla Teemun käyrästä saisi tasaisemman.

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Kalevi: käytän meemiä juuri dawkinsilaisessa merkityksessä. On totta, että kyseessä ei ole tieteellisesti todistettu ilmiö, mutta lysenkolaisuuteen vertaaminen tuntuu silti vähän kohtuuttomalta. Tunneäly on vähän parempi vertauskohta, mutta sillä erotuksella että tunneäly yrittää tunkeutua psykometriikan sekaan ilman todisteita. Meemi taas pyörii eri sarjassa liittyen filosofiaan. Ei platonaisia ideoitakaan oikeasti ole, mutta ei sen termin merkitystä kiistetä.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Käppyrät vaikuttavat pahasti Mann'in jääkiekkomailan lavalta. Kyllä ilmastopoliittinen ohjelmanne julkaistiin 'kreivin aikaan' ;-)

Panu Horsmalahti

Tämä on valitettavaa kehitystä. Eduskunnan valtaavat oikeistolaiset, ja kukaan ei aja köyhien tai opiskelijoiden etua.

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Kukas sitä ennenkään on ajanut?

Minä uskon siihen, että haitanteko lopettamalla autetaan näitä ryhmiä eniten ja siksi kehitys on hyvää. Ymmärrän kyllä, jos kaltaisesi totalitaristit ovat harmissaan.

Käyttäjän JaniRantala kuva
Jani Rantala

Vasemmistoliitto esimerkiksi ajaa politiikaa joka tekee köyhälle pääomatulojen saamisen vaikeaksi. tämä jos mikä lisää köyhyyttä.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Panu,

Paavo Lipposen (sdp) hallitus poisti varallisuusveron.

Vaikka valtion tulomenetys oli "vain" 100 miljoonaa sillä on symboliarvoa.

Vasemmistoliiton entinen pj. Siimes meni lääketeollisuuden lobbariksi.
Ei lisää luottamusta sekään vasemmistoon. Ostettavissa ovat.

Anni Loren

Ei ehkä kannata ottaa esimerkiksi vasemmistosta noita kahta mätämunaa. Autan sua ja mainitsen vielä ihan oma-aloitteisesti Pentti Tiusasen, päästään oikein kauhistelemaan vasemmiston hirmutekoja Suomessa:)
Jos esim. työttömien kohtelu oli Filatovin jäljiltä niin perseellään tässä olisi nyt ollut monta hyvää vuotta porvarihallituksella korjata asia. Hiljaista on. En oikein usko että perussuomalaiset ovat vastaus Suomen kansan rukouksiin:)

turunen (nimimerkki)

Kansan Uutiset sentään vielä ilmestyy! Monikohan tilaaja on alle 60-vuotias? Ja moniko on jättänyt tilauksen perumatta dementian takia?
Jos vasemmistoliitto saa näissä vaaleissa yli seitsemän prosentin äänisaaliin (viime vaaleissa 8,8%), se voi onnitella itseään.
SDP ja vasemmistoliitto yhdistynevät viimeistään pressanvaalien jälkeen. Eikä sitä puoluetta johda ainakaan Paavo Arhinmäki ;-)

Jukka-Pekka Vasara

Empä jaksa uskoa: vassareiden vanhat änkyrät eivät liikahda mihinkään muualle kuin hautuumaalle ja nuoret rapalanaamat tarvitsevat räväkämmän tyhjänpuhujan, siis jonkun paavon tyylisen. Eikä koko puolueessa juuri muita ryhmiä olekaan..

Yksi asia on varma: Teemun laittama käppyrä jatkaa vanhassa suunnassaan kunnes pohja 0,01 - 2% on saavutettu.

Anni Loren

Vihreistä voi valua nuorta prekariaattia Vasemmistoliiton äänestäjiksi. Monet hipsterit on todella pettyneitä Vihreisiin:)

Harri Rautiainen

Prekaari-Eetut, aku-Liinat ja jarru-Hihnat löytävät sieltä poliittisen kotinsa.

Jani Kuusela

Tähän olisi ehkä syytä tutustua niin selviää, mistä ne äänet ja kannatus kullekin tulee: http://www.youtube.com/watch?v=goIDq_oRbEY

Vaalivilppi on sittenkin totta Suomessakin!

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Teemu parka, en halua sanoa, että vääristelet, mutta itse asiassa diagrammistasi puuttuu akseleilta skaalat. Voisin tehdä kaikista muista puolueista menetelmälläsi huomattavasti jyrkemmin laskevat käyrät.

Persuista sellaista ei saisi, mutta kyllä sellaisen jossa nousua pitäisi tarkastella dgitaalisen mikrometrin kanssa. Kaikki olisivat tosia. Vain se skaalavalinta ratkaisee.

Olen aikaisemminkin huomauttanut, että olet täysin kykenemätön ja sopimaton esittämään tilastoja. Pysy erossa niistä.

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Ei skaalojen puute suuntaa muuta. Ei tuo kaavio mitään yritä todistaa, vaan se hauskuuttaa. Löysäisit pipoa, niin elämäsi helpottuisi. Se saattaisi johtaa toisenlaiseen äänestyskäyttäytymiseen.

Ehkä sinun olisi parempi joka tapauksessa pysyä erossa tilastojen kommentoinnista.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Todella typerä vastaus. Kokeile, pidennä sitä 60 vuoden jakson mittaa kaksinkertaiseksi. Pudotus loivenee. Ja jos pienennät kannatus akselilla äänen tai eduskuntapaikan mittaa puolella ollaan jo aika loivassa laskussa.

Propagandanteon alkeellisimpia asioita. Eihän se käyrä muutu vaikka skaalat siihen merkkaisitkin, kun sen sopivalla tavalla teet. Eivätkä sinun äänestäjäsi mitään tajuaisi vaikka pienentäisit ajan mittaa kolmasosaan, mutta meille muille pistää heti silmään, että tässä saatettaisiin yrittää huijausta. Nyt kyllä ymmärränkin jo, että kyse on sattumasta. Et sinä tietoisesti osaisikaan diagrammeja käyristellä.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Teemu Lahtinen:
"Ehkä sinun olisi parempi joka tapauksessa pysyä erossa tilastojen kommentoinnista."

Samaa juttua käytit aikaisemminkin, kun kerroin sinun valehdelleen puolella tekstilläsi tilastosta. Vastasit, että minä sekoilen. Tallessa ovat, lehti tosin puuttuu. En silloin halunnut käyttää juttua, koska keskustelu oli siirtynyt pois etusivulta. Odotan sopivaa tilaisuutta.

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Watch me weep, Elonen.

Tuollainen rutina ja kitinä on vailla päätä ja häntää ja silkan katkeruuden motivoimaa. Voit odottaa tilaisuuttasi vaikka maailman tappiin, mutta muista että vastaat itse katkeroitumisestasi.

Eiköhän tämä ole jo nähty, että paukkusi ovat köykäisiä ja vailla voimaa. Minun puolestani voit lopettaa kommentoimisen, koska en aio ottaa sinua jatkossakaan vakavasti. Saat itkeä siitäkin jossain muualla.

Anni Loren

"Soini on noista suunnitelmistaan ollut epämiellyttävän vaitonainen.
Voisi pistää pystyyn vaikka vedonlyönnin. Milloin?"

Timo Elonen, sen täytyy tapahtua pian. Alkaa olemaan esitykset jo pelkkää seli-seliä eikä pääse laukomaan oikein nasevuuksiakaan siihen väliin entiseen malliin. Renessanssiruhtinaan railakas röhönauru vaikeisiin kysymyksiin auttaa max kymmenen sekuntia mutta sitten pitää taas vastata.. Siinä määrin kuin persujen porukoissa on kaikenlaista hörhöä Soinin asema ei oo todellakaan enää kadehdittava. Soinin suhde mediaan on vähän kuin gigololla jonka täytyy yrittää muistaa mitä valheita kullekin naiselle on tapana kertoa:)

Toimituksen poiminnat

Sivut