Teemu Lahtinen Uudessa Suomessa Suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa

Kun lain noudattaminen ylittää uutiskynnyksen

Eilen lähetettiin suorana Arto Nybergin keskusteluohjelma, jossa vieraili Suojelupoliisin päällikkö Ilkka Salmi. Keskustelun aluksi Nyberg kysyi Tiitisen listan julkistamisesta, johon Supon päällikkö totesi, että poliisi noudattaa asiassa korkeimman hallinto-oikeuden tulkintaa. Asiasta nousi uutinen.

Perustuslain mukaan korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa ja tuomion lopussa lukee "tätä kaikki asianosaiset noudattakoot", kuten Salmi muistutti ohjelmassa. Nyberg ja Salmi siirtyivät asiasta toiseen, mutta pian tuosta lausunnosta oli tehty uutinen.

Jotain mielestäni yhteiskunnastamme kertoo se, jos poliisin aikomus noudattaa lakia ylittää uutiskynnyksen.

Toisaalta, lain noudattaminen ei aina ole ollut helppoa poliisille, [2].

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Gagarin (nimimerkki)

On päivänselvää, että jotakuta tai joitakuita halutaan listan panttaamisella suojella ja nuo jotkut ovat edelleen merkittävässä asemassa.
Juuri tällainen bysanttilaisuus tekee Suomesta edelleen sisäsiittoisen kremliläisen vapaamuurariyhteiskunnan, jossa "kaveria ei jätetä", mutta jossa kukaan ei edes tiedä kuka kenenkin kaveri loppujen lopuksi on.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Kommarilistan kanssa toimiessa pitää muistaa aina että kommari pettää. Siksi listaa ei pidä käyttää kuin kommari, eli teloituslistana, vaikka mikä olisi. Tärkeämpää on saada tietoa ja ymmärrystä tapahtumiin ja listan tietoihin sekä arvioida tietojen oikeellisuutta.

Stasi oli suomessa pieni tekijä. Stasin listojen oikeellisuus on kyseenalaista samoin kuin stasin vaikutus kokonaisuuden kannalta. Stasin toimijoiden määrittelyssä on mahdollista että Tiitinen on valehdellut ja väärentänyt kaikki hallussaan olevat paperit suojelemaan ties ketä. Joten lähtökohtaisesti edes listan olemassaolo tai nimet eivät ole varmasti oikeita tai luotettavia. Tai sitten joku muu jonka kautta lista on kulkenut.

Kyseessä on pieni ja mielenkiintoinen välähdys totalitarismia ja väkivaltakoneistoa palvoneista ihmisistä joille kansalaisoikeudet, isänmaa ja perustuslaki eivät merkinneet yhtään mitään eivätkä merkitse. Lista voi olla oikea tai väärä, mutta sen julkaisu tai julkaisematta jättäminen kertovat enemmän Suomesta kuin koko nimilista itsessään. Joka siis ei heti kerro kenties mitään-

Hessu Hopo (nimimerkki)

KHO/KKO
Tokihan KHOn päätöksestä voi valittaa KKOhon? Vai?
Näin minä tämän systeemin olen ymmärtänyt.

Korkein Oikeus on se viimeinen askel, joka voi kumota Korkeimman Hallinto Oikeuden päätöksen. Tietääkseni Presidentillä on VETO tähän? Jos ei ole niin Koskelon nimityksellä hän varmisti selustansa. Kiero ämmä.

Onko niin että Halonen yksin päättää josko tuo lista julkistetaan?
Arvaus. Jos noin on, niin seuraavien pressanvaalien yhtenä teemana tulisi olla Tiitisen lista. Demareilla ei selvästikään ole halua julkistaa sitä. Mitä he salailevat? Ettei vaan Halosta itseään? Ja hän päättää julkaistaanko se?!

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

En juurikaan anna Tiitisen listalle painoarvoa, mutta katson sen julkistamiselel olevan perusteet. Tässä mielessä Siviilitarkkailijan huomio on tärkeä esillenostettava.

Varsinainen kipinä tässä bloggauksessa on yleinen yhteiskunnallinen tila, siis se, että on uutisoimisen arvoinen asia jos poliisi aikoo noudattaa lakia.

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Hessu Hopo: KKO ja KHO ovat rinnakkaisia ja yhtä korkeita. Niiden välillä ei voi valittaa asioista. (Tasavallan) presidentti ei voi kumota kummankaan päätöstä, mutta armahdusoikeudellaan voi yksilökohtaisesti "kumota" KKO:n päätöksen, mutta ei siitäkään sen ennakkotapauksen voimaa. KHO ei tuomitse rangaistuksia, joten TP ei voi vaikuttaa mitenkänä sen päätöksiin. Myöskään kummankaan oikeuden tai hovioikeuksien presidenteillä ei ole sellaisia valtuuksia.

Joissakin tapauksissa voi valittaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, mutta sekään ei varsinaisesti kumoa ratkaisua vaan ennemmin rankaisee valtiota väärästä ratkaisusta. KKO/KHO joutuu itse oikaisemaan aiemman ratkaisunsa, jos näkee siihen tarvetta.

Hessu Hopo (nimimerkki)

Kiitos Teemu selvennyksestä. Hyvä että poliitikko tietää kuinka Homma toimii. Ei tulevaisuudessa tarvi täältä sivurajalta kokoajan huudella paitsiota ;)

Globaalitalouskonsultti (nimimerkki)

Ihan kelvollisen tuntuinen salattu totuus Stasi-listaan liittyen on julkistettu jo joitain vuosia sitten KareliaForumilla, linkki lopussa. Kyseessä on hyytävän thrillerin muotoon puettu nettinovelli, joka sisältää tietoa, joka ei voine olla pelkästään mielikuvituksen tuotetta, vaan on verhottu mm. nimimerkin taakse mehdollisten syväkurkkujen suojelemiseksi ja supokytköksien vuoksi. Teoksessa on viitetietoa mm. erään suurvaltajohtajan nuorena tiedustelu-upseerina ulkomailla suorittamien siviilisurmien määrästä... Lainaus:

....
PUTIN-MUISTION MUSTAT RISTIT (katkelma alusta ja lopusta)

"... Sorkkarauta raapaisi mukaansa palasen miehen päänahkaa. Suominen tiesi, ettei tämä enää kaipaisi paria puuttuvaa hiustaan; silmämunat kääntyivät ylöspäin. Suominen varmisti työnsä vielä kahdella harkitulla iskulla takaraivoon. Työmaakopin ovi avautui hitaasti ja Suominen astui ulos. Hän käveli kädet kumitakin taskussa katse maassa sepelikaistan yli työkalukatoksen vieressä orastavalle nurmikolle. Hän näytti pitävän sadetta puolittain katetun räystään alla ja vilkaisi kerran ympärilleen. Sitten hän nosti pressun alta nurkan takaa muovikanisterin, asetti sen suulle trasselinpalasen, sytytti palamaan ja heitti kopin ovesta sisään. Kun tuli oli niellyt lattialla lojuneen monisteläjän, hän sytytti savukkeen, kääntyi ja alkoi astella hämärästä piirtyvän pysäköintipaikan suuntaan..."

"... Miehet tuijottivat hiljaa eteensä ja miettivät miten muotoilisivat raportin kasetin löytymisestä. Suomisen ääni oli selkeä ja harjaantunut vakoojan ääni.

”Minä Ilja Suominen sanelen tämän tunnustuksen ja todistajalausunnon kuolemaa odottaen veteen vajoavassa autossa…”
Suominen kertoi pimeät salaisuutensa: olleensa 70-luvulla Stasin HVA:n ja myöhemmin viime aikoihin asti KGB:n ja FSK:n palveluksessa, tietonsa Maanp ... sekä KGB:n värväämistä ja edelleenkin toimivista suomalaisista asiamiehistä ja tietolähteistä ... jonkun entisen kolmoisagentin koodiavaimiin ja yksityisiin tiedostoihin eri raporteista ristiinaj ... aikeensa pettää toimeksiantajansa FSB:ssä ja toimittaa salaisia dokumentteja jossain länsimaassa julk ... estää murskaamalla entisen kollegansa kallon ... perehtynyt syvemmin Stasi-tutkinnan erääseen äärimmäisen salaiseen Alexandria-haaran juonteeseen ja muisti ulkoa keskeisimpiä koodisovittim ... - Dresdenissä ja Hampurissa toimineen agentin tilillä on paitsi usean yhä toimivan suomalaiskontaktin värvääminen, myös 21 ihmisen omakätinen surmaaminen. Henkilöllisyyden salassapito tulee olemaan välttämätöntä ja mahdotonta. Kyse on..."

http://kareliaforum.net/artikkelit.php?y=forum-art...

Pekka Keto (nimimerkki)

Ilkka Salmi oli kokoomuksen sisäministeri Ville Itälän eduskunta-avustaja, kuin tieto Alpo Rusin vakoilu skandaalista vuosi julkisuuteen. Alpolla meni eduskuntaehdokkuus mönkään, vaikka todettiin syytömäksi. Tämä Tiitisen lista taitaa taas tulla vaaliaseeksi kokoomukselle, kun kannatus alkaa romahtamaan vaalirahoitussotkujen ja Jyri Häkämiehen omistajanohjauspolitiikan vuosi Stora Enso Varkaus lopetus uhka 2010 lopussa ja Finnairin romahdus parhaaksi lentoyhtiöksi valitusta firmasta.
Uskon listalla olevan demari ja vasemmistoliiton edustajia. Toisaalta Ilkka Kanervakin oli tehtaankadun vakio vieras.
Nyt lukijat huomatkaa, että vanhalle menolle on vain yksi vaihtoehto on perussuomalaiset ja eronneen Vanhasen tilalle ainoa koruptoitumaton pääministeri löytyy Timo Soinista, jolla on jo nyt ylivoimainen EU:n päätöksenteosta oleva kokemus muihin puoluejohtajiin verrattuna. Herää sinä nukkuvakin mitä korkeampi on äänestys prosentti, sen varmemmin RKP on ulkona eduskunnasta sellaista on vaalimatematiikka, toisaalta vaikka et äänestäisikään 200 kansanedustajaa valitaan silti vanhoista puolueita sinua kyykyttämään ja nöyryyttämään.

Toimituksen poiminnat

Sivut