Teemu Lahtinen Uudessa Suomessa Suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa

Venäjän naapurina

Venäjällä on Euroopassa 4 naapuria, jotka eivät kuulu NATOon. Yksi on Suomi ja kolme muuta ovat Valko-Venäjä, Ukraina ja Georgia.

Kun Georgia lakkasi myymästä persettään Venäjälle, seurasi Venäjän sotilaallinen aggressio ja itsenäisiksi julistautuneiden Venäjän nukkesatelliittien eroaminen Georgiasta.

Kun Ukraina lakkasi myymästä persettään Venäjälle, seurasi Venäjän sotilaallinen aggressio ja itsenäisiksi julistautuneiden Venäjän nukkesatelliittien eroaminen Ukrainasta.

Toistaiseksi Valko-Venäjä myy persettään Venäjälle.

Mikä on Suomen rooli ja tulevaisuus?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Vähän liikaa metaforia: agressio, perseen myymistä ja roolia.

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Miten ihmeessä aggressio ja rooli ovat muka metaforia?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sotatoimena agressio on metafoora; se on eläimen psyykkinen ja fysiologinen reaktio. Rooli on vertaus teatterista, tarkoittaa alunperin naamiota.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #26

Hyökkäys voi olla agression ilmentymä, mutta kaikki hyökkäykset eivät perustu agressiiviseen reaktioon.
Rooli on lainattu teaatterisanastosta sosiologiaan tarkoittamaan yksilön sosiaalista asemaa. Alunperin ajatuksena oli nimenomaan verrata näyttelijän esittämään rooliin. Nykyisin sitä läntätään melkein mitä tahansa tehtävää tarkoittamaan.

Janne Hilden

Voi perseensuti, onneksi Soini ei myy persettä. Perse.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Perussuomalaisilla on aivan liikaa perse mielessä ainakin retoriikan osalta.

Mutta mitä asiaan tulee, niin esim. Virolla, Latvialla, Liettualla, Norjalla, Hollannilla, Islannilla jne. tuntuu menevän oikein mukavasti NATO-jäseninä. Liittoutumattomilla ja puolueettomilla Ukrainalla ja Georgialla... not so much. Valko-Venäjä puolestaan on hassu diktaattorimaa ja sotilasliitossa Venäjän kanssa ( anteeksipyyntö valko-venäläisille... ei se heille varmasti ole niinkään "hassua" ).

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Joku sanoi, että Viro on NATO-dokumenttien vuotoreikä Venäjälle. Kun ottaa huomioon Viron ulkoministerin kannan Maidanin tapahtumiin, se ei ole ehkä ihan kaukaa haettua.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Suomen rooli on olla vaan jumankauta juu, SUOMI ;D Emme ole eurooppalaisia (edes geeniperimältäkään). Emme siis todellakaan ole amerikkalaisia, emmekä tietenkään just tasan tarkkaan venäläisiäkään. Joskin meistä löytyy joitain samoja säälittäviä mielenliikkeitä, kuin löytyy venäläisiltä, mutta jotenkin ehkä (itsekehuana) sofistikoidummin.

"Sofistikoitunut, mutkikas, taidokas, pitkälle kehitetty; hienostunut, henkevä, sivistynyt ¶ Heh heh... Sana Sofistikoitunut on tosin merkitykseltään melko epämääräinen, ja perustuu lähinnä englannin sanaan sophisticated. Käytetään myös asussa "sofistikoitu"." http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/siv/sanats.html

;D

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Seuraavaksi varmaan Venäjä liittyy Natoon, jep jep ;D

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Eipä ollut rauhankumppanuudesta Ukrainalla apuja, ei sitä tosin tämänkaltaisiin tilanteisiin ole tarkoitettukaan.

Naton jäsen saattaa olla vielä jonain päivänä hyvinkin mutta sitä ennen sillä on monta kehitysaskelta edessä.

Nykyisen kriisin aikana se ei missään nimessä onnistu eikä sitä demokraattista kehitystä voi täysipainoisesti käynnistääkään niinkauan kuin roskasakki 'ulkomaisine vapaaehtoisineen' tuhoaa maan itäosia.
Demokraattisen ja vakaan Ukrainan kehittymisen estäminen saattaa hyvinkin olla yksi syy siihen miksi koko nykyinen kriisi piti käynnistää.

Krimin valtaus ei ollut mikään hetken inspiraatio. Se oli kuukausien, jopa vuosien suunnittelua vaatinut sotilaallinen operaatio joka kaivettiin esiin kassakaapista kun ennakkoehdot sen käynnistämiselle täyttyivät.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Puolueesi puheenjohtajahan ilmoitti 5.8. plokissaan olevansa valmis "etsimään kaikkia mahdollisia keinoja" säilyttääkseen hyvät suhteet Venäjään.

Kaipa siitä voi päätellä, että teikäläisten jäsenkirjalla mainitut ruumiilliset antimet ovat ainakin ulkosuhteissa vahvasti kaupan.

Susanna Kaukinen

Tervetuloa vaan mielenosoitukseen NATO-laivastoa vastaan huomenna Turkuun klo 12!
=> https://www.facebook.com/events/305775299607816/

Tällä hetkellä on 212 ilmoittautunut mukaan. Turussa on tilaa, vielä mahtuu!

Martti Laines

Jos Suomi myisi prcettä Venäjälle olisi luontevaa aloittaa Turun kauppaamisella. Siinä mielessä hyvä valinta teidän mielenosoituspaikaksi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Miekkari!

Aika moinen räkäisy päin naamaa niille suomalaisille jotka vielä uskovat että Suomi on sekä yksin että yhdessä muiden kanssa on hyvä ja puolustamisen arvoinen maa.
Antaahan se mm oikeuden osoittaa mieltään asiasta kuin asiasta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä sinne voisi mennä toivottamaan laivat tervetulleeksi ja heiluttelemaan niiden 13 maan lippuja, jotka ovat vaivautuneet kylmään pohjoiseen harjoittelemaan, jottei Mordorin silmä polta Pohjolan pienten kansojen Kontuja ja niiden ikiaikaisia Entti-metsiä.
:D
Terv. Frodo Reppuli & Friends

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Onko ruotsin paatit nato-laivastoa ?

Janne Suokas

Hmm... Nato-laivasto ei ole tervetullut? Entä jos kyseessä olisi kutsumatta paikalle saapunut Varsovan Liiton rauhanlaivasto?

Olavi Mansikka

Mielummin Naton laivat kuin Venäjän...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ukrainan konfliktissa ja koko idän ja lännen vastakkainasettelussa Euroopassa on kysymys siitä, että Neuvostoliiton romahduksen jälkeen länsimaat aliarvioivat KGB:n mahtia koota rivinsä ja valtansa uudelleen. KGB olisi pitänyt kukistaa samalla kertaa.

90-luvun lopulla KGB oli uudelleen elävöittänyt organisaationsa ja pystyi nostamaan oman miehensä valtaan. Sen jälkeen ei enää paluuta ole kuin sen viimeisen taistelun kautta.

Ilman silovikkien olemassaoloa Venäjä voisi nykyisellään olla yksi normaali eurooppalainen valtio, joka keskittyisi oman hyvinvointinsa ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden toteuttamiseen. Ei tarvitsisi meuhkata Pietarin turvallisuudesta tai NATO:n laajentumisesta eikä mistään muustakaan vastaavasta. Venäjällä on historiallisesti valtapoliittinen agenda vallitsevana ja se nousi eloon Jeltsinin jälkeen kuin Fenix-lintu tuhkasta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Voi v.Kyllä asiantuntijoita riittää.Herrat ja narrit nauraa partaansa,ja vetää kunnon konjakit saunan päälle naamaansa,kabineteissa ja eduskunnan saunassa.Hagge antaa isällistä lohdutusta pikku suomipojille ja tytöille"ei tarvitse pelätä sodan uhkaa,hagge setä suojelee"

Katsokaas mitä ne herrat ja narrit tekee sillä aikaa,kun väki täällä käy kolmatta maailman sotaa,hah,hah.

Toimituksen poiminnat

Sivut