Teemu Lahtinen Uudessa Suomessa Suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa

Ryhdyin puolustamaan kommunistien laillisia oikeuksia

to: kirjaamo@prh.fi; helsinki.sy@oikeus.fi; kirjaamo.poliisihallitus@poliisi.fi

Sunnuntaina 13.7.2014 Helsingin Sanomissa sivulla C3 Kommunistisesta nuorisoliitosta (rekno 180.606) kertovassa jutussa kerrotaan ettei virallista jäsenrekisteriä ole.

Yhdistyslain 11 § määrää: 
”Yhdistyksen jäsenistä on hallituksen pidettävä luetteloa. Luetteloon on merkittävä kunkin jäsenen täydellinen nimi ja kotipaikka. 

Yhdistyksen jäsenelle on pyydettäessä varattava tilaisuus tutustua 1 momentissa tarkoitettuihin tietoihin.”

Yhdistyslain 8 luku ja erityisesti sen 43 § ja 44 § viittaavat syyttäjään ja poliisihallitukseen eräinä yhdistysten toimintaa valvovina viranomaisina ja yhdistysrekisteri on luontainen asiaa käsittelevä viranomainen.

Pyydän yhdistysrekisteriä / syyttäjää / poliisihallitusta selvittämään asian todellisen laidan ja ryhtymään tarvittaviin toimenpiteisiin lain noudattamiseksi sekä Kommunistisen nuorisoliiton jäsenten 11 § 2 momentin mukaisten oikeuksien turvaamiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Pirjo Jokinen

Voit pettyä. Nuorimmat jotain 90 vuotiaita, tai se toinen niistä.

Pirjo Jokinen

Mihis sitten seuraavaksi tuhlattais verovaroja, hm..

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei oikein selvinnyt mistä on kyse.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Onko Suomen Sisun kaikki jäsenet huolella rekisteröity Lahtinen ja voinko halutessani tutustua jäsenluetteloon?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Et tietenkään voi. Ei kellään ole mitään oikeutta tutustua mihinkään jäsenluetteloihin, paitsi 1) jäsenillä itsellään, ja heilläkin vain omiin tietoihinsa, ja 2) tietty rekisterinpitäjällä itsellään, joka tyypillisesti on yhdistyksen hallitus.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Sen enempää ottamatta kantaa tekojesi kohteelle,mutta onko kyse oikeuksista vai velvollisuuksista..koska näin yhtäkkiä ajatellen näyttäisi siltä,että olet alkanut huolehtimaan toisten velvollisuuksista etkä oikeuksista vai onko ne nykyään sama asia?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Ei tämän nyt Teemu pitäisi olla niin hankalaa tajuta. KomNL koostuu eri jäsenjärjestöistä, ja kukin osasto pitää omaa rekisteriä henkilöjäsenistään. Mitään keskusrekisteriä siis ei ole, koska liitolla ei ole varsinaisia henkilöjäseniä; kaikki jäsenet ovat paikallisosastojen jäseniä. Menettely on täysin laillinen, eikä käsittääkseni edes mitenkään tavaton poliittisissa nuorisojärjestöissä tai puolueissa.

Tämän kaiken olisit saanut selville vilkaisemalla opetusministeriön suorittamaa poliittisten nuorisojärjestöjen tarkistusta parin vuoden takaa. Maininta on sivulla 21. Eipä olisi tarvinnut poliisihallitusta vaivata.

Tuntuuko nyt hiukan tyhmältä? Toivottavasti.

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

HS:n jutusta käy ilmi, että liitossa on ollut jäsenenä ihmisiä, jotka ovat sittemmin perustaneet paikallisosasto muutettuaan uudelle paikkakunnalle. JOku siellä mättää, mutta avustusraportissa veikattiin kokemattomuutta. Se ei ole pahaksi, hyvä jos asiat ovat kunnossa.

Käyttäjän SakariTimonen kuva
Sakari Timonen

Ei siellä mätä mikään, vaan logiikkahan on näin ulkopuolisellekin ihan selvä. Kun jonkin paikallisosaston jäsen muuttaa toiselle paikkakunnalle, niin hän voi perustaa uudelle paikkakunnalle paikallisosaston, joka taas pitää rekisteriä omista jäsenistään. Muuttaja/paikallisosaston perustaja ei ole missään vaiheessa ollut henkilöjäsenenä liitossa, jossa ei edes ole henkilöjäseniä.

Toimituksen poiminnat

Sivut