Teemu Lahtinen Uudessa Suomessa Suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa

Vaalirahakohu vol 2: KD/Peuhkuri

  • Kuvakaappaus Peuhkurin sivuilta
    Kuvakaappaus Peuhkurin sivuilta

Sosiaalisessa mediassa kiersi muutama päivä sitten ihmettelyä liittyen kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen ja 3. varapuheenjohtaja Laura Peuhkurin A-Studiossa käymään keskusteluun. Sen verran villejä kommentteja Peuhkurin nimiin oli laitettu, että piti minunkin oikein Yle Areenasta katsoa, mistä on kyse.

Se siitä, lainaukset olivat oikeita ja minua alkoi todella kiinnostaa, millaisin eväin KD:n varapuheenjohtajaksi on noustu ja aloin perehtymään Peuhkuriin ja ajamaansa politiikkaan. Jos henkilöstä ei ole Wikipedia-artikkelia, on seuraavaksi paras paikka tutustumiseen henkilön omat kotisivut, jonne suunnistin.

Huomasin, että kyseessä ei ole niinkään aktiivisesti ylläpidetty sivusto, vaan enemmän kampanjatekele, mutta kävin läpi sisältöä. Aika puistavan fanaattista ”kristinuskoa” siellä esiintyi, enkä näe mielekkääksi ryhtyä perkaamaan sitä. Varsinaisena pontimena tämän blogin kirjoitukseen oli kuitenkin havaintoni, että Peuhkuri kerää edelleen www-sivuillaan rahaa, vaikka rahankeräyslupa on mennyt umpeen jo 30.6.2014.

Voidaan tietty kysyä, että onko moinen unohdus vakavaa vai ei, mutta vaalirahakohun seurauksena ja kun kyseessä on hallituspuolueen varapuheenjohtaja, jonka toimet saattaisivat johtaa ministerivaihdokseen, näkisin kyseessä olevan selvän piittamattomuuden laista ja yhteisistä pelisäännöistä, joiden rikkomisesta säädetään rikoslain 17 luvun 16c ja 16d -pykälissä.

Onkohan laki kaikille sama? Nokkiiko korppi korpin silmää? Onko maassa vielä vallassa hyväveli/-sisko -järjestelmä?

Paljon kysymyksiä herää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat

Sivut