Teemu Lahtinen Uudessa Suomessa Suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa

Kansalaisaloite pakkoruotsin poistamiseksi

Phuuh! Kotiuduin juuri varsin tuloksekkaasta tapaamisesta. Valmistelimme yhdessä Samuli Voutilan ja Simo Grönroosin kanssa ensimmäisen version kansalaisaloitteeksi pakkoruotsin poistamiseksi Avoimen Ministeriön käsittelyyn. Ole hyvä ja käy antamassa tukesi aloitteelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Liitetään tähän myös aiheeseen liittyvä aiempi kesäinen bloggaukseni: http://www.teemulahtinen.fi/2012/06/07/ruotsin-kie...

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Ja linkki samaan kirjoitukseen omassa sensuroimattomassa sivustossani: http://www.teemulahtinen.fi/2012/08/30/kansalaisal...

Juha Kuittinen

Sama milloin tulee esille- olen ollut aina pakkoruotsia vastaan...

Santeri Halmetoja

Ei-perussuomalaisena pakkoruotsin vankkana vastustajana pari pointtia tai kysymystä:
1) Eihän nimien keräämisessä kannata hoppuilla liikaa ennen sähköistä järjestelmää, koska nimienkeruuseen aikaa on 6 kuukautta.
2) Eikö olisi hyvä keskittää voimat kunnolla laajemmin? Vapaa kielivalinta ry mukaan ja poliittisia nuorisojärjestöjä, ainakin keskustanuoret ja kokoomusnuoret vastustavat pakkoruotsia.

Turkistarha-aloitteella on neljä isoa taustajärjestöä takana ja oikein nettisivut ja kampanja. Toki perussuomalaiset ainoana eduskuntapuolueena vastustaa pakkoruotsia, mutta olisi hienoa jos aloite ei olisi pelkästään perussuomalaisten asia.

Eli ettehän "omi" aloitetta liikaa, jos muillakin on halua keskustella asiasta?

Käyttäjän teemulahtinen kuva
Teemu Lahtinen

Olemme valmistelleet asiaa laajasti, mutta täytyy tunnustaa että mainitsemasi Keskustanuoret tuli täytenä yllätyksenä. Olen ollut käsityksessä että he ovat sitoutuneet pakkoruotsin ylläpitoon.

Asia on nyt Avoimessa Ministeriössä valmistelussa ja ennekuin aloite virallisesti tehdään oikeusministeriölle (eli nimien keruu alkaa) on taustalla laaja järjestöpohja.

Jouni Haimi

katsotaan nyt sitten ensin saako tuota aloitetta nyt puheita pidemmälle.

Käyttäjän tuomosalovaara kuva
Tuomo Salovaara

Hold your horses. Pakkoruotsi on vain näkyvä osa suurempaa ongelmaa. Ennen kuin ryntäätte keräämään nimiä, tarvitaan ongelman syvällistä analysointia ja laajaa kansalaiskeskustelua.

Miettikää nyt aluksi, miksi pakkoruotsi on olemassa ja miksi siitä Rkp:n johdolla ja poliittisen eliitin tuella niin raivokkaasti pidetään kiinni.

Käyttäjän riittavirtanen kuva
Riitta Virtanen

No sehän tiedetään jo: pakkoruotsin mukana menisi RKP.

Jukka Mäkinen

Kansalaisaloitteessa on se hyvä puoli että siihen voi hyvällä kampanjalla saada vaikka 3 miljoonaa nimeä.

anna eino

Hyvä että olette aloitteelisia pakkoruotsin vastustamisessa. Olen taatusti mukana ja allekirjoitan kansalaisaloitteen ja osallistun mielelläni myös nimien keräämiseen turuilla ja toreilla.

Toivon tietysti, että asiaa ajetaan laajalla rintamalla, niin että siinä on mukana mm Vapaa kielivalinta ja niin paljon muita eri järjestöjä kuin mahdollista. Asia pitää valmistella ja suunnitella huolella.

Teemu, Samuli, Simo, olettehan, please, yhteydessä Vapaaseen Kielivalintaan?

Jarmo Makkonen

"Miettikää nyt aluksi, miksi pakkoruotsi on olemassa ja miksi siitä Rkp:n johdolla ja poliittisen eliitin tuella niin raivokkaasti pidetään kiinni."

Kieli on ainoa asia mikä yhdistää RKP:n kannattajakuntaa ja RKP tarvitsee äänestäjiä jotta voisi toimia politiikassa kasvattamassa säätiöidensä rahavaltaa joilla se ostaa tukijoita tavoitteilleen.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Kävin antamassa tukeni aloitteelle. Hyvä jos vihdoinkin "jäät" lähtevät liikkeelle.

Valinnan vapautta kieliopinnoissa vastustavat ne hyvinvointivaltion ihmiset,jotka mielellään muutkin asiat ulkoistavat viranomaisten päätettäväksi.

Ilmeisesti enemmistö kansasta nykyään kannattaa päätöksenteon siirtämistä itselleen valtiolta kieliopinnoissa.

Tässä lisää pohdintaa muutosvastarinnasta,joista on esimerkkejä tässäkin ketjussa:

http://ryyti.blogspot.fi/2012/05/muutosvastarinnan...

Toimituksen poiminnat

Sivut